2012. január 10., kedd

88.nap

Ma megtudtuk, hogy Gordon szemműtéte csütörtökön 9 órakor lesz. Hajnali 3-kor kaphat utoljára enni, nekem 8-ra be kell mennem, a mentő fél 9-re jön és átvisz minket a szemészeti klinikára. Ott mélyen el lesz altatva, ezért intubálni kell és lélegeztetőgépre rakni, majd a műtét után intubálva visznek minket vissza a PIC-re és ott fogja majd a kezelőorvosa saját belátása szerint extubálni. Bízunk abban, hogy nem befolyásolja negatívan a tüdejét ez a lélegeztetés és simán vissza állunk az eredeti kerékvágásba. Amint ismét csak oxigén befújáson lesz, akkor már elvileg tényleg mehetünk a Péterfybe, mert ez a műtét nem kíván kontrollálást, a dokink szerint.
Kicsit többet megtudtam erről a műtétről, hogy mit is jelent pontosan.
A vitrectomia a szemsebészet egy speciális területe. A műtét során a sebész a szem belsejében operál,ebben az esetben az üvegtestben lévő vérzést gyógyítja. Az üvegtest víztiszta, kocsonyás anyag, amely a szemgolyó középső részét tölti ki. A retina vékony hártya, amely a szemgolyó hátsó felének falát belülről borítja. A műtét során az üvegtestet eltávolítják, a szemgolyót legtöbbször a vérsavóhoz hasonló összetételű sós oldattal töltik fel. A szem normális működéséhez nem szükséges, hogy a kocsonyás üvegtest töltse ki a szem belsejét. A műtét során eltávolítják az üvegtesti térből a vért és biztosítják, hogy a fény eljusson a retináig.
Nem egy leányálom, de ezen is túl leszünk és a szeme is szuper lesz, akárcsak Ő! :)

Gyógytornász is volt ma Gordonnál, nagyon feszít, ezért biztos, hogy amint hazajutunk el kell kezdeni Dévény terápiára hordani.
Említettem a gyógytornásznak, hogy majd a neurológus úgyis megmondja, hogy mit javasol. Viszont felhívta rá a figyelmemet, hogy minden neurológus másban hisz és akármit is ajánl, természetes fogadjuk el, de mellette mindenképpen menjünk Dévényre.

És Gordon ma kapott új játszócumit, mert a régit már kinőtte. :))
Illetve a kórházi kecskecsöcsű cumi helyett, nővérke ajánlásával beszereztem egy NUK cumit és ma abból etettem a drágámat, illetve apuci is megetethette ma életében először! :)
Nagyon ügyesen evett ebből is, annak ellenére, hogy ezt azért szívni kell. Igaz, hogy tovább is tartott, de megette és ez a lényeg. Viszont mivel nem benti cumi, Ők nem sterilizálják le, ezért csak akkor ehet ebből ha én beviszem lesterilizálva. Így holnap be is viszem magammal a sterilizálót. :)

A mai nap képekben és videóban:









 

Nincsenek megjegyzések: