2012. április 12., csütörtök

műtéten innen és túl

Tegnap reggel fél 8-ra "leadtuk" Gordont az intenzíven. 
Hogy ne bolonduljak meg a folyosón várakozva, Laci elvitt anyukámhoz, majd vásárolni. Fél 10-kor telefonáltunk, hogy mi a helyzet, de akkor a műtét még el sem kezdődött. Gordon nagyon éhes volt, hisz este fél11 óta nem kapott enni.
Fél 12-kor újból érdeklődtünk és azt mondták minden rendben zajlott és most kiabál, de még mindig nem kaphat enni.
2-re, a látogatás kezdetére bementünk.
Pont akkor evett, így már aludt:
Ahogy az a képen látszódik, a műtét után kapott egy kis oxigént. No, nem azért, mert rosszul saturált, hanem a vérgáz értékei nem voltak annyira jók. De estére helyre állt szerencsére.
Furi lehet, hogy a feje van bekötve, de ez csak azért, hogy a kanült, ne szedje ki.
Lényegében minden rendben ment és rendben van, de a sebész elmondása szerint nagyon nehéz műtét volt. A jobb oldali heréjének felső csücske elkezdett feketedni, de elvileg talán még időben lett megmentve a dolog. A vékonybél is le volt tapadva, durva kizáródások voltak. 
Most nagyon be van duzzadva a heréje, jegelni és polcolni kell. 
Délelőtt 11-re értünk haza a kórházból és azóta nem tűnt úgy, hogy fájlalná. 12-kor alma+krumplit evett és nagyon jó ízűen ette és a bágyadtsága is elillant. :)
Napközben szépen aludt hanyatt, de most az esti mosdás után nem tudott elaludni, így takarók segítségével emelvényt csináltunk, a fütyi környékén réssel, így hasra feküdhetett és most alszik. :)


A mérce ma 4110grammot mutatott, de a beduzzadt here, elvileg vérrel van teli, így az is nyomhat a latba...


És ma volt egy mosoly is amit sikerült lekapnom. :)
















2 megjegyzés:

Eszti írta...

Jaj,nagyon örülök,hogy minden rendben zajlott!És napról-napra gyönyörűbb Gordon!Igazán szuper KisKrapek és Ti a Szülei is fantasztikusak vagytok!Annyira jó nézni a képeket,hogy milyen Boldog Család vagytok!Az elejétől kezdve nyomon követem az eseményeket!
Nekem is koraszülött a KisFiam!2011.március 1-én született 26. hétre 900 grammal és 34 centivel!4 hónapig volt tőlünk 140 km-re!Többször elbúcsúztunk tőle,de itt van velünk és már nem is gondolunk a tavalyi évre!Második baba,az első terhességemnél semmi gond nem volt,időre született a lányom!Szóval én a saját bőrömön is tapasztaltam,hogy igenis vannak CSODÁK és itt élnek köztünk!Ti is és Mi is egy-egy CSODA szülei vagyunk!Nincs nap,hogy ne nézzünk be hozzátok!

Névtelen írta...

Szia Brigi! Mindennap olvaslak, nagyon örülök, hogy Gordon megint otthon lehet. :-))
Évi