2011. szeptember 13., kedd

23.hét

Tegnap voltunk szülésfelkészítőn, ahol ott volt egy gyógytornász aki a kismama tornát tartja, egy dietetikus és egy szülész-nőgyógyász.
A gyógytornász nagyon szimpatikus volt, így erőt veszek magamon és járni fogok kismama tornára!! :)
A dietetikus mondott okosságokat, de ezekre az információkra már a neten is rábukkantam.
A szülészdoki, pedig elmondta, h milyen vizsgálatok várnak egy kismamára a terhessége során, amivel szintén nem mondott semmi újat.Illetve annyi érdekes volt, hogy a 40hét+7naptól számítva majd 5 napot várva nem indul be a szülés, akkor be kell feküdni és a 7-8. napon beindítják a szülést.
Az előadás végén pedig egy szülésznő megmutatta a vajúdó és szülőszobákat, elég pofásak voltak, szóval "nyugodtan" megyek majd szülni. :D

A héten különösebb tünetem nem volt, szóval semmi újat nem tudok írni. :) Bár annyi van, hogy a jobb bokám kissé duzzad, de nem vizesedés, hanem olyan, mintha a csontom fájna, de lehet, hogy ízület és ez szokott gondot okozni a napokban. Most szorgalmasan polcolom a lábaim és mintha jobb is lenne.


Ami elkeserítő, hogy a többi hasonlókorú kismamával ellentétben én még mindig nem érzem Don mozgását... ez kezd kissé ijesztővé válni. :(
Sikerült találnom 1500Ft-ért sztetoszkópot, hogy legalább a szívverését halljuk, hogy egyáltalán valami jelzésünk legyen belülről. Elvileg a héten megkapom postán.




Gordon magassága 30 centiméter körül lehet. Súlya hozzávetőleg 500 gramm.
Sokat mocorog, forgolódik, még van helye nyújtogatni a kezecskéit, lábacskáit, de már egyre kevésbé tudja teljesen kiegyenesíteni. A pocakon belül elképesztően akrobatikus pozíciókat képes felvenni.
A testének felszíne vörös, ráncos. Mostanság kezd a bőre alá rakódni a zsírréteg, ami a bőrét feszessé teszi, és rózsaszínűre színezi.
A körmei kialakulóban vannak, már majdnem teljesen készek.
Ezekben a hetekben jelenik meg először az alvásában a gyors szemmozgásos fázis (REM). Ebben az időszakban álmodik. Az álmára jellemző (ami később, újszülött korában is igaz marad), hogy Don álmában felidézi azt, ami napközben történt vele. :)




Nincsenek megjegyzések: