2012. június 6., szerda

Babaúszás először

Tegnap voltunk a korai fejlesztő központban, a komplex vizsgálatot követő kontrollra. Most egy gyógypedagógus nézte meg Gordont. Igazából nem történt sok minden... a fele kb. arról szólt, hogy írjunk alá egy papírt, mert akkor az intézmény Gordi után normatív támogatást kap, ezért ha az intézménybe megyünk, a felmérések, foglalkozások csak féláron lesznek. 
Apának viszont az a véleménye erről, - amivel egyébként egyetértek- hogy ha már kapnak támogatást oldják meg abból és ne kelljen ráfizetnünk, hiszen így is sok a kiadás a fejlesztéseket illetően. Szóval ha már aláírunk ilyet, ezt tegyük egy olyan intézménnyel, akiknél nem kell ráfizetni.
A másik dolog, hogy most sem történt más, mint ami a Margit kórházban is szokott lenni... és megállapították, hogy teljesen a korrigált kornak megfelelő a viselkedése, éppen ezért amúgy nem is kéne sűrűn találkoznunk. Szóval abban maradtunk, hogy ha már fejlődésneurológia, akkor elég nekünk a Margitba rohangászni,bár apa még oda se akar, mert mindig ugyanazt mondják el. Viszont úgy gondolom, hogy azért, mert most minden rendben van az még nem jelenti azt, hogy később nem lehet gond, így szerintem fontos, hogy ilyen szempontból kontroll alatt álljunk.
A lényeg, h G ügyes volt tegnap. :)


Ééééééééééés ma volt a babúszás!!!
Az elején volt egy kis torna szerű masszázs, amit apa csinált, persze rosszul, de nem akarta átadni Gordont. :) Viszont a vízben már megkaparintottam! :) Mikor bementek apával kicsit megijedt, mert görbült a szája, de gyorsan kikaptam apuci kezéből és a micimackót énekelve mentünk befelé a vízbe és a rosszkedv elpárolgott. :)
Ekkor utasításokra énekkel körítve voltak különböző pozicíókban "úsztatások". Énekeltük a süss fel napot, tekeredik a kígyó,zsipp-zsupp kenderzsupp, bujj-bujj, valami verbeset ás más nem jut eszembe. :)
A bujj-bujjnál kapun mentünk át és amikor leszakadat a pajta volt mikor oda értünk, akkor a kapu is lezárult és bennmaradt a Gordon. :)
A zsipp-zsuppnál pedig kiültettük őket  a partra és a dal közben dölöngettük őket és a zsupszra be a vízbe! Na ez volt Gordon kedvence, így az utolsó 20percben lényegében ezt a csobbanást csináltuk, mert nagyon édesen mosolygott rajta. :) Bírta az egy órát és annyira cuki volt! 
Ne csak a gyakorlati részéről beszéljek! 
Nem is tudom szavakba önteni azt az érzést amit ez az egy óra okozott és amit érzek most is. Ott a vízben hárman összeölelkezve egy csodás dolgot éltem át , mintha egymásra hangolódtunk volna jobban, mint valaha. És belőlem is egy olyan nyugodtságot váltott ki, hogy egyszerűen leírni se tudom. Annyira édesen elaludt ma a vállamon este, mint már nagyon régen... szóval tényleg csak ömlengeni tudok!
És igaz amit írnak, hogy erősíti a baba-mama kapcsolatot, nem csak rizsa, sőt ha apuka is részt vehet ebben az élményben ő is részesül ennek a köteléknek a szorosabbá tételéhez!












1 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia!

Már régóta olvaslak, és Gordon nagyon szépe fejlődik, nekem iker kora babáim vannak.
Amiért most irok, hogy mi is járunk korai fejlesztőbe és teljesen ingyen foglalkoznak a srácokkal hetente egyszer (ha szükséges lenne akkor többször is), pont ezért mert kapnak utánuk támogatást. Szerintem pofátlanság, hogy még pénzt akartak tőletek kicsalni. A Margitba kihez jártok. Felkai doktornőhöz?