2011. augusztus 30., kedd

21.hét

Nem tévedés, ma vagyunk 21 hetesek! Ugyanis Gordon 5 napot behozott fejlődésben a mai UH szerint. Ami szerint elvileg minden rendben van Vele. :)
Sajnos nem tartott sokáig az Uh, kb. 3 perc volt az egész, így sok adatot nem is írtak a leletre. 
BPD/koponya haránt átmérő(két halánték közti táv): 51mm 
AC(has körfogat): 166mm 
FL(combcsont hossza): 31mm
súly: 390 g
kora: 21+0
A szöveges rész pedig így hangzik:

A terhes uterusban egy,élő magzat jelenleg haránt fekvésben. Jó magzati életjelenségek. Jó magzati szívműködés (hozzáteszem nem hallgattunk szívhangot). Kp. mennyiségű magzatvíz. Placenta a hátsó falon tapad. A kzs.-ban 3 ér található.(ez nem tom mi)


Így a szülés várható ideje: 2012 január 10.

Szóval ezért van az, hogy a 20.hét mindössze 2 napig tartott.
Sajnos a rövid és gyors UH-nak köszönhetően és persze, mert a baba már nem fér egészben a monitorra, nem sikerült valami hű de jó videót készíteni, képet meg egyáltalán nem...


Tegnap elintéztük az apasági nyilatkozatot is, ami még a régi adatok szerint történt, így abban január 15 szerepel. De hát annyi baj legyen. :)) A lényeg, hogy az is megvan! :)

És hát nézzük, hogy is festhet Doncsikám a pocakban:


És hát lássuk mit ír a nagy könyv:

Babám most már igencsak aktív, ide-oda bukfencezik a méhemben. A trimeszter végére azonban már nyugodtabb lesz, és valószínűleg már fejjel lefelé szeret majd tartózkodni odabent. Arcán megjelennek a szemöldök és szempillák kezdeményei, haja pedig egyre hosszabb. Rendszeres időközönként hajtja álomra a fejét, és rendszeres időközönként jelzi, hogy ébren van, pont úgy, ahogy egy újszülöttnél megfigyelhető. Rengeteg magzatvizet vesz magához, hogy aztán kipisilhesse. Most már 27-30 centi hosszú és 375-400 gramm.

A bukfencezésekről annyit, hogy én sajnos nem nagyon érzem.... :(

Nincsenek megjegyzések: