2011. október 11., kedd

27.hét/ 3. trimeszter/ 3 év / névnap

Eljött az utolsó harmada a terhességnek, már csak 3 hónap és a karjaimban tarthatom a kisfiúnkat! :)
Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet, lesz, és milyen érzés anyának lenni, ahogy mondani szokták, milyen amikor a szíved a testeden kívül dobog?! :)


De sajnos a 3.trimeszterrel elérkezett egy nagyon fájdalmas időszak is, amit az orvos se tudott mire vélni.
Tegnap reggel apával elmentünk a diabetológiára, arra a bizonyos heti vérvételre. 
A múltheti eredményem alapján az elmúlt 3 havi átlag értékem 6,1, a múltheti-aznapi 5,9 , de a mai 7,8 lett. Sajna 7,0 alatt nem minősül jónak, de bízom benne, hogy jövőhéten már 7,0 alatt lesz a diétának köszönhetően. Hisz én, mint a kis angyal  3óránként eszek és annyit amennyit lehet. Büszke vagyok magamra, hogy zokszó nélkül tudom csinálni és csinálom a babámért! :)


Na szóval és ha már ott voltunk a kórházban apa jobbnak látta, ha keresünk egy nőgyógyászt is, aki megvizsgál, mert erős alhasi fájdalmaim voltak/vannak és a derekam is olyan szinte fáj, hogy se fekve , se ülve nem jó, ráadásul úgy tűnt, mintha a kelleténél több váladékom is lett volna. A szülészeten egy szülésznő azzal kezdte, hogy megnézte Doncsi szívhangját ami tökéletes volt, majd egy doki megvizsgált és megállapította, hogy tökéletesen zárt a méhszáj és jól fekszik a babám.
Megpróbáltak NST-re(amivel a magzat szívműködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhető) rákötni, de nagyon nem tetszett a fiamnak az ötlet és folyamatosan elúszott,így egyszerűen képtelenség volt a szívhangot befogni. :)
Majd elküldtek Uh-ra ahol jó alaposan megvizsgálták. Bár először annyira a lába közé szorította  a férfiasságát, hogy kislánynak hitték, de aztán előkerült az a fütykös! :D


Telt magzati gyomor és hólyag. Szabályos négy üregű szív. vesék szabályos szerkezetűek. Hiánytalannak látszó végtagok.
BPD(a fej szélessége, a két halánték közötti távolság): 71mm
AC(haskörfogat): 221mm
FL(combcsont hossza): 45mm
RI(vér áramlása 0,6-0,7 között jó): 0,63
súly: 927 gramm


És kaptunk képet is, bár nem lett olyan jó... :)




És a 26+2 napon ismét készítettem pocakfotót, de most egy az egyben. :)






Ma vagyunk egyébként apával kereken 3 évesek és ma van a nevem napja is. :)

Nincsenek megjegyzések: